Pentru urgente aparute in situatii grave care pot pune viata copilului in pericol se va suna mereu la 112.
Parintii care au nevoie de un sfat medical de la un specialist pot apela la 3 servicii de telefonie pediatrica in program non-stop. Aceste numere de telefon ar trebui să fie salvate in telefonul oricarui părinte sau bunic.
ALOPEDI – 0364 917
- serviciul de call center pentru urgențe pediatrice, s-a înființat din dorința medicilor din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca de a sprijini copiii bolnavi și a venit în întâmpinarea nevoii părinților de a primi un sfat medical din partea specialiștilor în domeniu. Obiectivul funcționării acestui serviciu a fost asigurarea sănătății, siguranței și confortului copilului.
- medici cu pregătire în domeniul pediatrie și medicină de urgență, ce au urmat un program de pregătire medicală specifică triajului telefonic, cu abilități de comunicare, consiliază părinții și le oferă sfatul medical adecvat stării copilului.
TOXAPEL – (021) 210.61.83
– (021) 210.62.82
- este un serviciu telefonic de urgenţă realizat în 1999 de către departamentul de Toxicologie al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi este destinat informării populaţiei asupra modului în care trebuie acordat primul ajutor unui copil intoxicat până la sosirea salvării sau până la prezentarea la spital.
- Ce trebuie sa stiti când apelati serviciul TOXAPEL?
– Numele cât mai exact al toxicului
– Numele şi adresa copilului
– Vârsta
– Telefonul de la care sunaţi
– Numele celui care sună
– Ora probabilă la care s-a intoxicat copilul
– Cantitatea de substanţă ingerată
PEDITEL – 1791
- call-center înființat în 2014 de Fundația Părinți din România.
- scopul lor e sa linisteasca parintii și să ajute la ameliorarea simptomelor copiilor până la consultul unui medic pediatru sau de familie.