Blog pufos cu informatii pentru mamici si viitoare mamici
Cum curatam nasul bebelusului?

Cum curatam nasul bebelusului?

Sanatatea bebelusului depinde foarte mult de igiena nasului. Astfel vom evita complicatii nazale, raceli, infectii severe sau otite. De asemenea vom imbunatati calitatea somnului si a alimentatiei. 😀

In momentul in care vedeti/auziti ca are nasul infundat trebuie curatate narile cu ser fiziologic. Aceasta solutie se foloseste la spalarea secretiilor nazale aflate in exces, indeparteaza microbii, particulele de praf, alergenii, asigurand o mucoasa nazala curata. Curatarea nu trebuie facuta preventiv ci doar la aparitia secretiilor nazale care devin deranjante si sunt in exces. Recomandabil ar fi sa se foloseasca inainte de masa,  dar nu mai mult de 2 ori pe zi pentru a nu se irita zona nasului.

Bebelusul va sta cu capul intins in pat pentru a nu exista posibilitatea unor accidente si i se vor administra aproximativ 2 picaturi in fiecare nara. Aveti grija sa nu traumatizati bebelusul si incercati sa faceti acest proces scurt cu cat mai multa blandete.

Daca bebelusul are:

  • sub 3 luni, indicat e sa folositi pompita
  • peste 3 luni, atunci ar fi bine sa folositi „batista bebelusului”

Pentru o buna sanatate nazala ar fi utila umidificarea aerului cu un umidificator de camera care sa asigure o umiditate de 40-60%.

In cazul in care nu se reuseste asigurarea unei respiratii nazale bune, parintele este sfatuit sa prezinte copilul la medicul specialist pediatru sau ORL-ist pentru a oferi un tratament adecvat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Daca ti se pare util ceea ce scriu, urmareste blogul pe retelele de socializare